Teatre aparellat!

La meva proposta d’activitat va dirigida a alumnes de cicle superior. Per fer-la serà imprescindible la plena col·laboració del tutor de l’aula i del bibliotecari.

baixa

En aquesta activitat es tracta que els alumnes es divideixen en grups de 3, per tant, en una classe d’uns 25 alumnes no hi haurien més de 9 grups i això permetria que els mestres arribessin a tots els alumnes. Un cop fet els grups, cadascun, hauria d’escollir un llibre on hi hagi tants personatges principals com membres en el grup. L’objectiu de l’activitat, és que els alumnes facin una respresentació d’entre 5 i 10 minuts d’alguna escena destacable del llibre. Això condiciona una mica la tria, ja que òbviament ha de ser un llibre realista per a poder-lo representar.
Un cop feta la tria del llibre i la part que es vol representar, els alumnes hauran d’intentar fer el guió d’aquests deu minuts de representació. En aquest punt , els mestres ja han de començar a ajudar molt més als alumnes a fer l’adaptació del guió.

Quan ja es té el guió, es podria dedicar una sessió sencera a assejar, i després, amb 2 sessions més, ja es podrien fer les repesentacions de cada llibre amb la resta de classe com a públic. Aquesta activitat ocuparia un total de 5 sessions aproximadament.

Aquí us adjunto un vídeo d’una representació d’uns alumnes en una escola:

http://www.youtube.com/watch?v=d8UbUS_4-CI

I també un llibre  Teatro para representar en la escuela que pot servir de guia per als mestres per encrar l’activitat:

http://sinera.diba.cat/record=b1439546~S171*cat

 

Marc Roig

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s